якщо

Бути вегетаріанцем чи веганом - це просто спосіб життя. Багато людей керуються різними етичними причинами, проблемами зі здоров’ям чи просто переконаннями. Вірте чи ні, але багато продуктів, які вживають вегетаріанці чи вегани, містять невелику кількість прихованих тваринних інгредієнтів. Звичайно, багато хто не мають уявлення і не мають підстав підозрювати це. Прочитайте про поширені страви, які вам, як вегетаріанцям та веганам, найімовірніше доведеться виключити.

Пармезан

Якщо щось дуже люблять вегетаріанці, це сир. Однак той, хто любить пармезан, технічно не приймається вегетаріанцем. Пармезан виготовляють із використанням сичугу або хімозину, сичуг, що надходить із шлунків молодих ягнят та телят. Фермент використовується для коагуляції рідкого молока, яке згодом утворює сир та сироватку. Всі тверді сири виготовляються з використанням сичужного ферменту, а інші сири використовують процес бродіння, що утворює хімозин. Однак більшість виробників пармезану продовжують використовувати сичуг.

Ванільне морозиво

Напевно, немає гідного способу сказати це. Майже в кожному ванільному морозиві в інгредієнтах записаний "природний аромат". Однак цей природний аромат - це ароматний, мускусний, ванільний аромат, який походить з «фону» бобрів. Хоча урядова FDA (Food and Drug Administration) каже, що в кастроеї немає нічого поганого, якщо ви вегетаріанець, вам слід уникати ванільного морозива з дугою. Kastroeum - це екстракт з анальних нюхових залоз бобрів.

Банани

Незалежно від того, чи є у вас алергія на вегетаріанців, веганів чи молюсків, вам доведеться дотримуватися органічних бананів, щоб уникнути контакту із сполукою, що виробляється креветками та крабами. Багато неорганічних бананів обприскують пестицидами на основі молюсків, які містять у своїй сполуці бактерії, які продовжують життя плодів. Пестициди часто потрапляють під шкіру бананів, тому ми їх із задоволенням споживаємо.

помаранчевий сік

На багатьох апельсинових соках є спокусливий логотип, який корисний для здоров’я, а також допомагає при серцевих захворюваннях. Будь-який такий сік також містить омега-3 жирні кислоти, які отримують з анчоусів та сардин. У соки також додають вітамін D, який може походити з ланоліну - воскоподібних речовин, взятих з овечої вовни. Я рекомендую вам готувати апельсиновий сік самостійно вдома. Хоча гарантії теж, мабуть, теж немає. Що робити, якщо апельсини посипати як банани?

Білий цукор

Білий цукор, також відомий як рафінований цукор, може бути непридатним для вегетаріанців та веганів. Хоча рафінований цукор походить із цукрової тростини або цукрових буряків, його обробляють за допомогою кісткового вугілля. Кісткове вугілля - це пористий чорний зернистий матеріал, виготовлений із обгорілих кісток тварин. При виробництві цукру цукровий очерет зазвичай подрібнюють, щоб відокремити сік від м’якоті, а потім сік нагрівають і кристалізують. Потім сік знебарвлюють і фільтрують через кісткове вугілля, що надає цукру білого кольору. Чайна ложка щодня? В основному, що вам це подобається.

Квасоля

Багато вегетаріанців покладаються на те, що квасоля є хорошим джерелом білка. Якщо ви замовляєте в мексиканському ресторані, вам слід бути обережним. Так звані "Frijoles refritos" - це страва з вареної квасолі, яку зазвичай готують із салом. Деякі консервовані боби також можна приготувати таким чином, тому завжди перевіряйте свою етикетку або купуйте квасолю лише у вегетаріанських та веганських магазинах.

Червоні цукерки

Якщо ви споживаєте цукерки, подивіться, чи на етикетці написано червоний натуральний колір. Деякі фруктові соки, йогурти та морозиво також містять цей барвник. Хоча назва цього червоного природного барвника звучить нешкідливо - кармін, в основному він виготовляється із подрібнених жуків. Жуків варять в аміаку або карбонаті натрію під час вилучення червоного барвника.

Тверді цукерки та солодощі

Окрім червоних цукерок, веганам та вегетаріанцям слід стежити за міцними цукерками та солодощами. Глазур, або блискуче покриття, містить шелак. Шелак - це природна смола, яку отримують із секрету кількох видів комах. Він міститься не тільки в цукерках, але і в лаках для нігтів, лаках для волосся, добривах та поліролях для меблів. Однією з небагатьох цукерок, де ви не знайдете шелак, є барвисті цукерки від M & Ms. Хорошим поєднанням можуть бути червоні цукерки з блискучою глазур’ю.

Пиво та вино

Це звучить загрозливо, але багато пива та вина, особливо у Великобританії, містять желатин, який походить від прісноводної риби. Якщо у вас є пиво або вино, на яких на етикетці написано "вегетаріанське або вегетаріанське", можливо, там будуть "лише" водорості.

Арахіс

Якщо ви регулярно балуєтеся дозою арахісу, цілком можливо, що ви також жуєте екстракти зі свинячих ніжок. Деякі марки додають желатин в арахіс, щоб сіль і перець краще трималися на поверхні цих маленьких горішків. Желатин походить з колагену, який міститься в копитах, кістках або сполучній тканині корів та свиней. Тому я рекомендую купувати арахіс, який все ще в шкаралупі.

Я вважаю, що ця інформація вас шокувала, хоча ви класичний хижак, і що ви хоч трохи подумаєте над цим. Звичайно, я не буду переконувати вегетаріанців та веганів, що їсти все в міру добре і засуджувати їх за спосіб життя. Ця стаття не повинна розставляти людей з двох сторін і не повинна ображати, тому сприймайте це з достатньою кількістю солі. Однак варто задуматись, особливо якщо ви той тип, який переконує інших, що бути веганом чи вегетаріанцем - це правильний шлях. Чи не траплялося вам сьогодні снідати банан та каву з цукром? Увечері стрибніть за пивом, дайте дітям цукерки, і прекрасний день закінчився.