Коли ми дивимося на пакетики з різнокольоровими желатиновими цукерками чи іншими желатиновими солодощами, нам не спадає на думку, що між цими делікатесами та м’ясом може бути якийсь зв’язок. Але часто існує зв’язок. Желатин - прозора, несмачна тверда речовина у своєму природному стані і виготовляється з колагену, який отримують із шкір тварин, сухожиль, суглобів та кісток.
І так, наприклад, ваших улюблених желатинових ведмедів можна зробити зі свинини, яловичини чи інших «смачних» органів тварин та решток. Ви ще не втратили апетит? Однак для вегетаріанців надзвичайно важливо, щоб желатин просто отримували з мертвих тварин, і тому він неприйнятний для більшості вегетаріанців.
Альтернатива
Не всі желатинові делікатеси виготовляються з желатину, отриманого з шкір, тварин та інших органів тварин. На ринку існує безліч продуктів, які не містять такого желатину, а натомість містять желатин рослинного походження. Це агар, який насправді є рослинною речовиною, отриманою з морських водоростей. Він підходить як ідеальний замінник тваринного желатину, а також корисний для нашого здоров’я.
Оскільки це рослинний желатин, вегетаріанці також можуть споживати його без будь-яких турбот.
Отже, якщо ви намагаєтесь харчуватися лише м’ясною дієтою, то вам слід також прочитати етикетки на продуктах, що містять желатин, і вибрати ті, які містять не желатин походження «свинини або яловичини», а тільки що згаданий рослинний желатин.
- Їдять стілець та павук, Немовлята та малюки - Обговорення
- Ви веган або вегетаріанець? Якщо ви їсте ці продукти, то, звичайно, ні
- Дієта Travellunch Овочеве різотто Вегетаріанське (подвійна порція) - НА СКЛАДІ
- Вегетаріанство - бути чи ні бути вегетаріанцем Здравовек сьогодні
- Вегетаріанське, веганське або сире