Я часто бачу, як вегетаріанці споживають певні види продуктів, не знаючи їх походження, і часто запитую їх, чому їх називають вегетаріанцями. Вегетаріанець не їсть м'яса, але йде далі: він не споживає продуктів, які походять від смерті або ампутації тварини. Тому, якщо вони пояснюють мені, що вони вегетаріанці, тому що не хочуть їсти м'ясо з будь-якої причини, мені це здається чудовим, але якщо те, що вони мені дають, є причинами ідеології проти жертвоприношень тварин, я, як правило, зобов'язаний повідомити їм, що є продукти, які вони здаються вегетаріанськими, але вони ні.
Для тих, хто не дуже зосереджений на цій темі, я коротко розмежую, що таке вегетаріанство та веганство з найбільш пуританічної точки зору (завжди беручи до уваги, що не все чорне чи біле і що кожна людина має власну ідеологію та її цінності, ви не можете накладати однаковий ярлик на всіх):
Вегетаріанство: Частина передумов не споживання продуктів, які походять від смерті або ампутації тварини, але не входять до питання моралі щодо експлуатації тварин для споживання людиною. Таким чином, вони не будуть їсти м'ясо чи рибу, але вони будуть споживати молочні продукти, яйця та мед. Ця ідеологія стосується непродовольчих товарів, так що шкіра як текстильний матеріал знаходиться поза вашою шафою.
Веганство: Її основною передумовою є невикористання тварин для споживання людиною таким чином, що вони розширюють обмеження вегетаріанців і не вживають молока, яєць, меду, маточного молочка, а також не використовують вовняний одяг або воскові свічки. Деякі вегани проти умов, яким тварини піддаються для промислової експлуатації, але вони не вбачають незручностей у споживанні певних продуктів, що гарантують більш комфортні та поважні умови з навколишнім середовищем та життям тварин, таким чином, що вони можуть їсти яйця, якщо вони є кури вільного вигулу. Але повторюю, це вже входить в індивідуальні нюанси кожної людини.
Таким чином, я пропоную невеликий перелік продуктів, які б багато вегетаріанців перестали вживати, якби знали, звідки вони взялися:
Я хочу назвати його спочатку, оскільки його використання широко поширене не лише як кінцевий продукт, але (як ми побачимо пізніше) також як інгредієнт інших продуктів. Желатин утворюється з колагену, що міститься в шкірі, зв'язках, копитах і кістках усіх видів тварин (включаючи рибу), хоча найбільше використовується від свиней. Гаразд, це не м’ясо, але для цього потрібно вбити помилку, так? Ось чому желатин не є вегетаріанською їжею.
У класичних гуммі, крім високого вмісту рафінованого цукру, другим основним інгредієнтом є ЖЕЛЕ.
Йогурти з низьким вмістом жиру
Як ми вже пояснювали раніше, вегетаріанці вживають молочні продукти. Однак перед тим, як їсти йогурт, їм слід прочитати маркування, особливо якщо вони використовують ті, що позначені як з низьким вмістом жиру оскільки для підтримання консистенції використовують загусники, позначені маркуванням E428, тобто: GELATINE. Якщо маркування E406, желатин отримують з водоростей (агар-агар), тому він був би придатним для вегетаріанського споживання.
Велика частина сирів, що продаються, використовує дуже особливий інгредієнт для досягнення їх ущільнення: сичуг, які можуть бути синтетичними або бактеріальними. Перший підходить для вегетаріанської дієти, а другий сичуг витягується з одноіменного шлунка теляти (бідне). Запрошую ознайомитися з переліком інгредієнтів перед тим, як купувати сир. Якщо ви не вказуєте походження сичугу, це, як правило, тварини та ей, коли ви сумніваєтесь ... Як правило, сири, які не містять сичугу, зазвичай є дуже вершковими та м’якими сирами, такими як деякі моцарели.
Це традиційний десерт, який готують з молоком та сичугом. Нічого додати після розмови про сир.
Залишаючи осторонь, що булочки не є найздоровішою їжею на планеті, якщо ви споживаєте їх, бажано, щоб ви купували ті, що упаковані та маркувались, або безпосередньо в саморобних пекарнях, де вони зможуть відповісти вам, коли ви запитаєте їх про інгредієнти працівників. Викиньте всю немічену випічку, що продається в магазинах горіхів.
А як щодо випічки? У яких використовується тваринний жир. Жир можна отримати з молока (вершкового масла) або підшкірної жирової тканини певних тварин (вершкового масла або мазка). Різниця між тим чи іншим означає, що якщо воно походить від вершкового масла, воно підходить для вегетаріанських споживачів, тоді як якщо це вершкове масло, воно виходить з їх раціону. На маркуванні ви повинні розрізняти, чи це один тип жиру, чи інший, і якщо він не робить такої диференціації, найімовірніше, це зроблено з маслом.
Ви також повинні бути обережними з жирними кислотами, які можуть бути тваринами або рослинами, і переважна більшість часу вони не диференціюються. Жирні кислоти приховані під етикетками від Е471 до Е475.
Промисловий хліб
Незалежно від того, чи це цвіль або паличка, вони містять жирні кислоти Е471 та Е472, не вказуючи, тваринні вони чи рослинні.
Загальна порада
Якщо ви розглядаєте дотримання вегетаріанської дієти, бажано завжди перевіряти маркування під час покупок, особливо звертаючи увагу на "Е". Уникайте продуктів без маркування. І якщо ви більше дотримуєтесь теми веганства, зверніть особливу увагу на споживання певних фруктів та шоколадних цукерок без молока, оскільки вони використовують віск для підтримки блиску, яким може бути бджолиний віск або глистовий віск. Фрукти приходять без маркування, тому уникайте всього, що блищить.
Загалом, будьте обережні з усім, що ви не знаєте, звідки воно добувається, наприклад, "природними ароматами".
У “Харчових добавках” ви можете проконсультуватися щодо походження та значення всіх маркованих продуктів супермаркету. Дуже корисно, коли ви починаєте, і ви трохи заблукали, що можна їсти, а що ні.
- 14 продуктів, які здаються низькими з вмістом цукру, але насправді не є
- Вегетаріанська та калорійна їжа
- Корисна, але калорійна їжа, яку ми повинні вживати в помірних кількостях
- 7 білкових продуктів для веганів та вегетаріанців - Infobae
- 6 продуктів, які слід включити в раціон вашої дитини - Краще зі здоров’ям