вегетаріанці

27.3. 2011 14:00 Коли ми дивимося на пакетики з різнокольоровими желатиновими цукерками або іншими желатиновими солодощами, нам не спадає на думку, що між цими делікатесами та м’ясом може бути якийсь зв’язок. Але часто існує зв’язок. У своєму природному стані желатин є прозорою, несмачною твердою речовиною і виготовляється з колагену, який отримують із шкір, сухожиль, суглобів та кісток тварин. І так, наприклад, ваших улюблених желатинових ведмедів можна зробити зі свинини, яловичини чи інших «смачних» органів тварин та решток. Ви ще не втратили апетит?

Ви вегетаріанець і одночасно любитель желатинових ведмедів або інших желатинових делікатесів? Чи знали ви, що ваші улюблені цукерки та солодощі також можуть містити шматочок «м’яса»?

Желатин

Вегетаріанці (не) знають цього
Більшість вегетаріанців та веганів (люди, які не їдять жодної їжі тваринного походження, включаючи молоко чи яйця) знають про зв’язок між желатиновими делікатесами та м’ясом, а тому не їдять таких цукерок та солодощів. Тваринний желатин часто з’являється в інших продуктах харчування, ніж просто цукерки.

Наприклад, у деяких йогуртах та десертах з йогурту чи морозива, різноманітних тортах з фруктових желе тощо. Желатин також прихований у деяких ліках, тому вам також слід уважно прочитати інструкцію з експлуатації тут.

Однак для вегетаріанців надзвичайно важливо, щоб желатин просто отримували з мертвих тварин, і тому він неприйнятний для більшості вегетаріанців.

Альтернатива
Не всі желатинові делікатеси виготовляються з желатину, отриманого з шкір, тварин та інших органів тварин. На ринку існує безліч продуктів, які не містять такого желатину, а натомість містять желатин рослинного походження. Це агар, який насправді є рослинною речовиною, отриманою з морських водоростей.

Він підходить як ідеальний замінник тваринного желатину, а також корисний для нашого здоров’я. Оскільки це рослинний желатин, вегетаріанці також можуть споживати його без будь-яких турбот.
Отже, якщо ви намагаєтесь харчуватися лише м’ясною дієтою, то вам слід також прочитати етикетки на продуктах, що містять желатин, і вибрати ті, які містять не желатин походження «свинини або яловичини», а тільки що згаданий рослинний желатин.

Ваша думка щодо цієї статті? Напишіть коментар