Люди, які дотримуються веганської дієти - це ті, хто відкинути вживання їжі тваринного походження. Цей термін був введений у 1941 році Дональдом Уотсоном, засновником Веганського товариства.
Так званих "веганів" відрізняють від тих, хто практикує вегетаріанство. Вони не тільки не їдять м’яса чи риби, вони також Вони також не використовують промислово розвинену продукцію, походження якої - тварина. До цього типу категорій серед багатьох інших належать засоби для чищення чи гігієни чи косметика.
Якщо ви роздумуєте про веганство, чи то з етичних, екологічних чи дієтичних причин, нижче ми допоможемо вам дізнатися, які продукти та харчові добавки заборонені в цій дієті.
Їжа та добавки, які заборонені на веганській дієті
Багато продуктів харчування та продуктів, які ви споживаєте щодня, містять інгредієнти, які, як правило, тваринного походження. Якщо ви хочете стати веганом, життєво важливо завжди читати етикетки на продуктах харчування та будь-який інший продукт, який ви маєте намір придбати, щоб точно знати, які інгредієнти вони містять.
Тут ми пояснимо, які приправи, як правило, тваринного походження, щоб ви знали, як їх уникнути.
Тваринні жири
Веган не буде купувати продукти, харчові позначення яких свідчать про те, що вони походять із тваринних жирів. Але майте на увазі, що часто багато продуктів вони представлені як "їстівний жир".
Харчові добавки
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визначає добавки як „речовини, які додають до їжі, щоб зберегти її, зробити її безпечнішою або поліпшити її смак, свіжість, зовнішній вигляд або структуру”.
Є як добавки рослинного, так і тваринного походження. Найпоширенішою добавкою у повсякденних споживчих товарах є E441. Це желатин, який отримують при обробці лугами або кислотами шкір, тканин або кісток тварин, особливо свиней.
Він теж Добавка E120, відома як кармінова кислота. Його отримують з комахи Dactylopius coccus Costa, виду борошнистого черв'яка. Речовина поєднується з аміаком, алюмінієм або кальцієм для отримання червоних відтінків.
Алкоголь
Під час процесу освітлення вина або пива, зазвичай використовує природний колаген, що надходить із плавального міхура риби, желатин, хітин (який походить від крабів) або висушена кров. Також з білків, що містяться в молоці та яйцях.
Желе
Ця їжа містить колаген, який у більшості випадків витягується зі шкіри вола чи свині. Зефір та інші киселі також містять желатин на основі тварин, якщо не вказано інше. Якщо вам потрібен желатин для приготування їжі, ідеальним веганським варіантом є агар-агар, вид рослинного желатину, що отримується з водоростей.
Аспік
Це підготовка до формований желатин, що надходить від тварин (або з м’яса, або з риби). Будь-яка страва, що містить цю добавку, виключається з веганської дієти.
Англійський соус
Як правило, компанії, що виробляють вустерширський соус, використовують анчоуси - одну з найвідоміших блакитних риб у світовій кухні. Пам'ятайте, що вживання соусів також не рекомендується для загального стану здоров'я. Ці препарати здатні забезпечити зайві калорії та збільшити ризик ожиріння.
Натуральні ароматизатори та приправи
Деякі натуральні приправи або ароматизатори містять інгредієнти тваринного походження. Яскравим прикладом цього є кастореум. Це стабілізатор, який надходить із виділень анальних запашних залоз у бобрів. Кастореум відсутній у списку харчових добавок, дозволених Європейським Союзом.
Він використовується для ароматизації певних продуктів, особливо тих, які є ванільний аромат. З іншого боку, багато добавок виявились шкідливими для здоров’я в середньостроковій перспективі. Бажано обмежити споживання.
L-цистеїн або E-920
Ця амінокислота використовується як пом’якшувач, і вона часто походить з пір’я птиці та свиней. Дещо продукти, які присутні у пекарнях, такі як пончики та хліб, містять цистеїн.
Інші
На додаток до продуктів у списку вище, на веганській дієті також виключаються продукти, одержувані з меду, а також цукерки та солодощі, виготовлені з шелаком або шелаком, речовина, що виділяється черв’яком-шелаком. Натомість зупиніть свій вибір на веганському варіанті.
У будь-якому випадку, намагайтеся не використовувати підсолоджувачі для приготування рецептів. Необхідно різко зменшити додавання цукру, оскільки цей інгредієнт збільшує ризик розвитку захворювань при регулярному споживанні. Це демонструє дослідження, опубліковане в Journal of Hepatology.
Уникайте продуктів тваринного походження, якщо дотримуєтесь веганської дієти
Як бачите, чітко дотримуватися веганської дієти не так просто, якщо купувати оброблені продукти. Зверніть увагу на інгредієнти усього, що купуєте в супермаркеті, щоб переконатися, що він не містить добавок тваринного походження.
- Green CH., Syn WK., Неживні підсолоджувачі та їх зв'язок з метаболічним синдромом та неалкогольною жировою хворобою печінки: огляд літератури. Eur J Nutr, 2019. 58 (5): 1785-1800.
- Jensen T., Abdelmalek MF., Sullivan S., Nadeau KJ., Et al., Фруктоза та цукор: основний посередник неалкогольної жирової хвороби печінки. J Hepatol, 2018. 68 (5): 1063-1075.
Ступінь соціальної комунікації та журналістики Католицьким університетом Андреса Белло (Каракас, Венесуела) у 2014 році. Іван Аранага - журналіст, який спеціалізується на плануванні та написанні контенту для веб-сайтів. Працював у газеті "El Nacional" координатором "El Nacional Bletín": Я керував командою з 6 чоловік і щодня висвітлював Венесуельську професійну бейсбольну лігу. Працював у професійній бейсбольній газеті "Ель Абонадо" і створив вміст для веб-сайту futbolsapiens.com. В даний час він працює копірайтером і проживає в Боготі.
Тартар із сочевиці та авокадо - ідеальний рецепт для тих, хто хоче їсти веганську або вегетаріанську дієту ...
Веганські гамбургери - це різновид традиційного гамбургера, пристосований для тих, хто з медичних чи моральних причин ...
Багатьом важко уявити веганську лазанью, тобто без сиру або бешамелю. Однак веганська лазанья може ...
Емпанада - це тонке тісто з хліба або листкового тіста, до складу якого можуть входити практично будь-які види ...
Сир, виготовлений з соєвого молока, широко відомий як тофу. Багатий білком і низьким вмістом ...
Овочевий салат із смаженої кіноа може бути чудовим варіантом для розваги вегетаріанських або веганських гостей. Плюс ...
Зміст цієї публікації написано виключно в інформаційних цілях. Вони ніколи не можуть слугувати для полегшення діагностики або заміщення роботи професіонала. Рекомендуємо зв’язатися зі своїм перевіреним фахівцем.
- 6 продуктів для боротьби з холодом, не жируючи Дієта
- Заборонена їжа сечової кислоти - дієта Нутрі
- Запишіть продукти, яких не може не бути у вашій літній дієті
- 10 протизапальних продуктів, які ви повинні включити у свій раціон
- Блог - Дві супер їжі, яких цього літа не може не бути у ваших стравах відповідно до дієти Перріконе