алкоголь

Більшість целіакій не зовсім зрозумілі, який алкоголь вони можуть, а що не можуть робити при своїй хворобі. Припустимо, що алкоголь як такий не підходить для всіх, незалежно від того, страждаємо ми целіакією чи ні, але бувають ситуації, що вимагає вживання алкоголю або хтось просто любить відпочити за келихом хорошого алкоголю.

Я думаю, що цей "посібник" може бути корисним не лише для целіакій, діагностованих у зрілому віці, але й для дітей (або їх батьків), які рано чи пізно підростуть і вперся (або другий чи шість разів) напиються. Будьмо реалістами, важко переконати дитину-підлітка нічого не пити. Буде краще, якщо ваша дитина напиється від безглютенового алкоголю, ніж від безглютенового.

Не існує двох целіакій, і це особливо актуально для алкогольних напоїв. Навіть якщо ми позначаємо тут напій як безглютеновий, можливо, ви все одно після нього не почуватиметесь добре. Це може бути пов’язано з підвищеною чутливістю до іншого компонента, такого як сульфіти у вині. Деякі целіакії не переносять алкоголь у будь-якій формі.

УВАГА! Той факт, що ви не відчуваєте жодних проблем (наприклад, після пива), не означає, що немає пошкодження тонкої кишки.

Якщо у вас є алкоголь, ми рекомендуємо тільки алкоголь високоякісних марок, для яких процес виробництва вже давно є стандартним.

Пиво - містять усі види клейковини, включаючи рис, банан та інші. Він також містить т. Зв пиво без глютену має лише знижений вміст нижче значення 10мг/100г. Згідно з деякими тестами в Японії, вміст клейковини в деяких звичайних сортах пива також дуже низький, але методологія вимірювання є проблемою. Незважаючи на те, що шкідливий пептид ячменю гордеїн розпадається завдяки спеціальній технології виробництва (а виміряні значення дорівнюють нулю або низьким), не впевнено, що його частинки також не мають значення. Висновок: ПИВА НІ!

Вино- Це можна було б назвати порятунком для більшості целіакій. І біле, і червоне вино від природи не містять глютену. Однак деякі целіакії та нецеліакії можуть не переносити вино через вміст сульфітів, що зберігають вино. Загалом їх більше в червоному вині, ніж у білому. Як і у всіх харчових продуктах, ви можете покладатися лише на якісні продукти. Підозрілим коробковим вином ви не тільки зіпсуєте смак, а й здоров’я. Висновок: біле та червоне вино ТАК!

Клейковина навіть не містить шампанського (Шампанське) ані ІГРАНИХ та ІГРИНИХ ВИН але так само, як дитяче "шампанське" містить згадане сульфіти, що може турбувати деяких целіакій (наявність клейковини завжди краще перевірити на етикетці). Оригінальні Порто і Шеррі також повинні бути в безпеці. Це також стосується більшості міцних вин, таких як Мадейра та Малага. Для десертних вин ми згадаємо Мартіні, що чудово.

У разі винних дистилятів це залежить від того, чи вони штучно забарвлені, і в цьому випадку вони можуть містити клейковину. Але колір вони можуть набути, витримуючи в бочках. Клейковина не містить коньяку (тобто винний дистилят з однойменного французького регіону) - у Чеській Республіці він найчастіше представлений брендами Hennessy та Curvoiser. Проблема полягає в коньяці, дистильованому за межами району коньяку, який потрібно називати коньяком. Це залежить від виробничого процесу.

Граппа - це дуже міцне дистильоване вино, зазвичай нефарбоване (природно золотисте)- не містить глютену.

Інші міцні алкогольні напої

Кальвадос- оригінальною французькою мовою клейковина також не повинна бути включена

Кімната- у Чеській Республіці це ім'я - підозрюваний дух постукування. У світі цю назву називають дистилятом цукрової тростини, і вона не містить глютену. Однак деякі темні та пряні види можуть містити глютен. Ром Bacardi не містить глютену.

Користь- Ферменти коджі використовуються при підготовці рису до перегонки, при виробництві якого можна використовувати ячмінь. Однак завдяки виробничому процесу двоступеневе відділення від джерела клейковини та дистиляція Саке повинен був бути безпечним для целіакії.

Текілья- якщо він не містить інгредієнтів (які повинні бути вказані на упаковці), він виготовлений з агави і тому не містить глютену.

Горілка- тут не зовсім зрозуміло, він може містити або не містити глютен (залежно від того, з чого він переганяється і скільки стадій).

Віскі, Віскі, Бурбон- Хоча всі види шотландського віскі готуються із зерен клейковини, подвійна дистиляція повинна повністю виключити перехід клейковини до кінцевого дистиляту. Він не повинен бути забарвленим чи ароматизованим чимось. Колір отримують витримкою у використаних бочках від Sherry. Отже, шотландський віскі не повинен містити клейковини. Канадський, ірландський віскі та американські бурбони можуть містити або не містити клейковини (залежно від марки).

Армагн змінного струму- Французький яблучний дистилят, не містить глютену

Для регулювання середовища травного тракту після прийому наркотиків використовуйте препарат на основі рослинних екстрактів для регулювання проходження їжі через кишечник DietLax.

Ми закінчуємо цю статтю тим, що найбезпечніше перевірити наявність клейковини на етикетці даного напою. Виробник не повинен (не повинен) помилятися з алергенами, зазначеними на етикетці.